Belangrijke instructies bij het verzenden van auto

Van Leersum & Zn
February 16, 2021 0 Comments

Velen van ons die niet in Duitsland wonen, zouden willen dat we auto’s uit Duitsland konden importeren. Vooral als het om een geïmporteerde auto gaat, moet u uw Duitse auto achterlaten en kopen op de plaats die het dichtst bij huis is. Duitsland is slechts ongeveer 90 uur vliegen en ongeveer vier en een half uur over de weg. Dit betekent dat als u in Michigan woont, dat ongeveer het dichtst bij Duitsland ligt, u veel tijd heeft om een manier te vinden om een Duitse auto te importeren. Als u echter in een ander deel van de Verenigde Staten woont, zijn er ook andere manieren om een Duitse auto in uw land te laten importeren.

Als u besluit een auto vanuit Duitsland naar de Verenigde Staten te importeren, zijn er bepaalde dingen die u moet doen om ervoor te zorgen dat het voertuig op tijd, veilig en beveiligd aankomt. Het eerste dat u hoeft te doen, is onderzoek doen en een goed, vertrouwd importautobedrijf vinden. U kunt op internet zoeken of andere bronnen gebruiken om bedrijven in uw omgeving te vinden die regelmatig auto’s verzenden zoals Van Leersum & Zn. Veel van deze bedrijven doen zaken in de hele Verenigde Staten en zijn niet eens lokaal aanwezig. Daarom kan niet worden verwacht dat ze de snelste zijn om voertuigen naar hun adres te verzenden.

Als u besluit om een auto vanuit Duitsland naar de VS te importeren, is de volgende stap het invullen van een auto-importformulier van de DVLA-website, die u kunt vinden op de onderstaande link. In uw formulier wordt u gevraagd om informatie te verstrekken over het voertuig dat u wilt importeren, inclusief registratiedatum, merk, model, jaar en kleur. Zoals bij veel internationale formulieren, moet u ouder zijn dan achttien jaar om in aanmerking te komen voor dit type invoer. Nadat u uw formulier heeft ingediend, heeft u normaal gesproken één tot twee weken de tijd om uw voertuig in het endorium bij het inklaringskantoor in te pakken.

Zodra uw auto vanuit Duitsland naar de VS is verscheept, moet u de aflevering ervan regelen. De meeste importauto’s van Duitse bedrijven staan geen niet-exprespost toe. Express verzending is meestal beschikbaar, maar het kan duurder zijn dan reguliere verzending. Het kan tussen de vijf en zeven dagen duren voordat pakketten arriveren, afhankelijk van de vervoerder. Voor optimale transporttijden dient u ruim van tevoren contact op te nemen met uw importautobedrijf.

Zodra uw importauto uit Duitsland in de VS aankomt, moet u deze in de aangewezen vertrekhaven achterlaten. Voor de meeste zendingen kunt u de auto naar huis rijden zodra deze in de VS is aangekomen. Als het echter een expreszending is, moet u deze in de haven van uw eindbestemming achterlaten. U dient alle havens te vermijden die mogelijk beveiligingsproblemen hebben, aangezien dit uw verzending vertraagt. Als u eenmaal de haven heeft verlaten, moet u afwisselend vervoer regelen.

Militairen moeten hun auto minimaal drie maanden achterlaten terwijl ze in Duitsland gestationeerd zijn. Dit komt doordat velen van hen hun auto gebruiken voor persoonlijke en officiële doeleinden. Hoewel deze regels voor iedereen gelden, moeten militaire leden ze naleven. Dit helpt de kans op diefstal of beschadiging tijdens het transport te verkleinen. Dit zijn slechts enkele van de vele voorschriften waaraan u zich moet houden als u importproducten van Duitsland naar de VS verzendt.

Bezoek voor meer informatie hun website op vanleersum.nl