H.U.T.T.O-orgel – Hoe u het voor u kunt laten werken

orgels
November 10, 2020 0 Comments

De H.U.T.O. orgel is een complex meerdelig apparaat dat wordt gebruikt bij de productie van moderne muziek.

De H.U.T.O. orgel gebruikt een aantal componenten om muziektonen te produceren, en op zijn beurt wordt de toon van elke component versterkt door een meerpolige transformator.

Elk van de verschillende onderdelen kan een ander geluid produceren, en dus is het mogelijk dat elk onderdeel zijn geluid onafhankelijk kan variëren. Het systeem werkt door een aantal verschillende soorten transistors te combineren. De versterker is gebaseerd op een enkele magneet die een magnetisch veld produceert wanneer hij op de juiste plaats wordt geplaatst. Het versterkercircuit bestaat uit drie transistors die rond een gemeenschappelijke magneet en een inductor zijn gerangschikt.

Om de door de versterker geproduceerde spanning te wijzigen, moeten alle transistors op verschillende manieren worden in- of uitgeschakeld, en dit wordt bereikt door een reeks stromen te gebruiken die over de inductor en door een enkele magneet worden geleid, waardoor een verandering ontstaat in magnetische energie. Deze verandering is evenredig met de intensiteit van de stroom, die zowel positief als negatief kan zijn, afhankelijk van de intensiteit van de stroom.

Als je naar dit systeem luistert, zul je merken dat elk van de componenten een ander geluid produceert, maar het systeem werkt nog steeds om dezelfde spanning te regelen. Wanneer alle transistors zijn ingeschakeld, wordt de spanning die door elk van de transistors wordt geproduceerd, geëgaliseerd door de versterker, wat resulteert in hetzelfde resultaat. Als een van de transistors echter is ingeschakeld, wordt de spanning verhoogd, waardoor een ander type geluid ontstaat dan we gewend zijn.

Het systeem kan ook worden gebruikt in combinatie met meerdere transistors. Omdat elk van de transistors een andere frequentie heeft, zullen ze een andere geluidsfrequentie produceren. Door deze transistors op verschillende manieren aan en uit te zetten, kan de geproduceerde toon sterk variëren tussen de individuele componenten.

Een meerpolige transformator is het laatste element dat helpt om de geluiden te produceren die te horen zijn in de H.U.T.O. orgaan.

De transformator neemt de verschillende frequenties die door de transistors worden geproduceerd en verdeelt ze over een groter aantal kleinere transistors, waardoor ze hun frequentie tegelijk kunnen veranderen.

Als u dit orgels wilt uitproberen, is de gemakkelijkste manier om er een te krijgen, door rechtstreeks bij het bedrijf een transformator aan te schaffen. Vanwege de grootte en complexiteit van de transformator, is de prijs van de hauptwerk orgel kan meer zijn dan u had verwacht. Als u een beetje winkelt, zou u een transformator van goede kwaliteit moeten kunnen vinden die bij uw budget past.

Hoewel de H.U.T.T.O. Het orgel kan geweldig klinken als het in een concert wordt gespeeld, het is het beste om het thuis te bespelen. Dit systeem is geweldig om mee te beginnen, en als je eenmaal onder de knie hebt hoe het werkt, zul je je afvragen waarom je het überhaupt nooit in handen hebt gehad!

 

 

klik hier: https://www.noorlanderorgels.com