Hoe te koken met kikkererwten

Kikkererwten
November 13, 2020 0 Comments

Kikkererwten of gewoon kikkererwten is een lid van de vlinderbloemigenfamilie Fabaceae, subklasse Faboideae onderfamilie Faboidea.

De vele vormen zijn anders bekend als garbanzo-bonen of garbanzo-bonen, garbanzo, granaatappel en kikkererwten. Kikkererwtenzaden bevatten zeer veel eiwitten. Ze worden ook gebruikt voor soepen en curries en kunnen net zoals u uw eigen bonen maalt en het zout toevoegt. Ze kunnen ook worden gemengd met je favoriete kruiden zoals komijn en garam masala om een ​​heerlijke curry te maken.

Kikkererwten zijn een van die peulvruchten met weinig vet en veel vezels. Ze kunnen net als bonen worden gebruikt en wat pit toevoegen aan maaltijden. Sommige mensen voegen ze liever toe aan hun salades om een ​​kleine kick of smaak te krijgen. In feite kun je kikkererwten kopen in een pakket gedroogde bonen en ze koken, net als bonen.

Veel mensen gebruiken kikkererwten ook in soepen.

Ze kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met soepingrediënten en worden gekookt. Voeg gewoon een paar kopjes water toe, ongeveer een kopje per keer, en laat sudderen tot de erwten bijna gaar zijn. Je kunt de bouillon zeven en serveren met verse groenten. Het kan ook worden toegevoegd aan sauzen of chili bij het bereiden van een Mexicaans gerecht. Het is ook een goede vervanging voor bruine bonen als je meer kick wilt. Als je een beetje meer hartige smaak in je kipgerechten wilt hebben, kan het toevoegen van wat garam masala aan de kikkererwten je dat geven.

Kikkererwten bevatten zeer veel eiwitten, dus ze zijn geweldig voor vegetariërs.

Denk eens aan alle bonen die je zou kunnen eten als je niet zo beperkend was voor eiwitten! Kikkererwten kunnen ook aan andere gerechten worden toegevoegd. Ze kunnen worden gebruikt als hoofdingrediënt in chili, soepen, roerbakgerechten, dipsauzen of salades. Voeg ze toe aan de rijst die je serveert met een scheutje peper voor een pittige kick.

Je kunt ze op verschillende manieren vinden in je plaatselijke supermarkt. U kunt ze vinden als droge vlokken, in poedervorm, in gekiemde vorm, of u kunt ze op verschillende manieren bereiden. De meeste mensen kopen ze liever vers en koken ze.

Mijn favoriete manier om ze te bereiden is door ze vers te koken en ze als bijgerecht met wat rijst te serveren. Je kunt ze zelfs in een salade gebruiken als je dat wilt. Als je van Marokkaans eten houdt, probeer dan kikkererwten toe te voegen aan sommige recepten en ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen!

 

 

Meer informatie: https://novusventus.shop/nl/