Wat is een webinar?

November 6, 2020 0 Comments

Webconferenties zijn een soort webinar. Het is een formaat dat audio of video gebruikt als medium om berichten of evenementen te bezorgen. Webconferencing wordt meestal gebruikt als een eenvoudige overkoepelende term voor verschillende soorten samenwerkingsservices voor webconferenties en online conferentiediensten zoals webcasts, webinars en webcasts.

Zeer interactief

Webinars zijn zeer interactief en kunnen naar honderden deelnemers tegelijk worden uitgezonden. Webinars zijn vergelijkbaar met online workshops, maar dan in een virtuele omgeving. Dit maakt het een flexibeler medium voor communicatie en confederatie dan alleen in een groep zitten en informatie en meningen delen. Webinars zijn zeer interactief, waarbij de deelnemer kan reageren op de presentator door op het scherm te klikken of te typen.

Met webinars kunnen deelnemers ook een webcast bekijken op hun mobiele telefoon of computer. Het stelt de deelnemer ook in staat deel te nemen aan het webinar zonder de eigenlijke conferentie bij te wonen.

Kijken via alle apparaten

Webinars kunnen worden bekeken via een desktop, laptop of mobiele apparaten. Webcasts zijn een zeer nuttige en flexibele manier om mensen inhoud over te brengen en hen te helpen elkaar beter te leren kennen.

Webinars kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt om informatie, nieuws, tips, video’s of iets anders te communiceren dat geschikt is voor realtime communicatie. Webinars zijn erg handig voor het creëren en leveren van hoogwaardige online vergaderingen, zakelijke bijeenkomsten, trainingen, verkooppraatjes, trainingen, online chats en online tutorials.

Webinars zijn heel gemakkelijk te gebruiken. Ze worden door grote bedrijven gebruikt om een ​​gevoel van kameraadschap en interactieve gemeenschap onder hun werknemers te creëren. Online seminars en webinars worden tegenwoordig in de meeste zakelijke organisaties gebruikt als een manier om hun personeel te informeren, op te leiden, te entertainen en te entertainen en zelfs als een manier om nieuwe producten te introduceren.

Met webinars kunt u uw publiek op een persoonlijkere manier bereiken. Dit komt doordat de presentator visuele hulpmiddelen en andere interactieve functies kan gebruiken die mensen helpen de inhoud van het bericht te begrijpen. Webinars zijn ook erg effectief in het vergroten van de verkoop of bekendheid van het bedrijf of de organisatie.

Webinars worden niet alleen gebruikt door grote organisaties, maar ook door kleine tot middelgrote bedrijven (MKB) als onderdeel van hun marketingcampagnes. In feite worden ze zelfs gebruikt op het gebied van adverteren, evenals op meer traditionele manieren om naamsbekendheid op te bouwen.

Wat is een webinar?